یکی برای من پاکیزگی و تمیزی رو معنا کنه لطفا! آخه من هر چی این برنامه های آشپزی رو نگاه می کنم می بینم اصول نظافت و بهداشت توی آشپزی هاشون با ما فرق می کنه. معمولا هر وقت روز شما تلویزیون رو روشن کنید یه کانالی برنامه آشپزی داره! توی اکثر برنامه هاشون چه آشپزی و چه طنز و غیره حتما یه سری آدم تو استدیو حضور دارند. 2 تا برنامه آشپزی هست که جالب تره ، چون مجری هاش شاد و شنگولن. یکی از برنامه ها مسابقه آشپزیه و یکی دیگه هم آموزشیه. اون که مسابقه است این مجریه دائم توی کار آشپزها سرک میکشه و قاشق و چنگال دستش و هر مرحله هی مواد غذایی رو می چشه و نظر میده. گاهی یک قاشق مواد غذایی رو برمیداره و میاد به حضار میده و میگه نظر شما چیه؟ یا میره تو فر و به غذاهاشون سرک میکشه و یا گاهی هم سوال مسابقه ای می پرسه و گاهی هم میره کمک و پیاز خرد میکنه. کلا خیلی حضور پررنگی داره.
خب غذاهاشون که مسلما با مال ما فرق داره. توی 90% غذاهاشون گوشت و سیب زمینی حضور داره. گوشت هم به صورت استک(تکه مستطیلی) است که یا در فر می ذارن یا توی تابه سرخ می کنند و همیشه وقتی گوشت رو میگه آماده است و از پخت در میاره وسط گوشت قرمزه. یعنی از نظر ما خام!!! تازه برش میده و نشون میده که وسطش قرمزه
و حالته لاستیکی داره.سیب زمینی هم یا به صورت پوره و پخته یا خرد شده و سرخ شده استفاده می کنند.
برای تمیزی که عرض کنم هیچ وقت در ورز دادن و تکه کردن و ... مواد غذایی از دستکش استفاده نمی کنند، کاملا طبیعی!! و گاهی به جای تخته از همون رویه کابینت کنار اجاق گاز برای خرد کردن مواد استفاده می کنند. و دستمالی که باهاش دستشون رو پاک می کنند و اجاق گاز یا کابینت و یا گوشه قابلمه شون رو تمیز می کنند یکی است
یکبار یک تکه گوشت بزرگ از کمر یک حیوان را آوردند که مثل کیسه بود یعنی وسطش خالی بود. پر از پوره سیب زمینی و سبزی خرد شده کردند و در کیسه!! را دوختند و توی فر گذاشتند. وقتی بیرون آوردند فقط روی گوشت سرخ شده بود و داخلش همه خام بود ،بعد هم لایه ای برش دادند و توی بشقاب ها چیدند.
توی یک قسمت دیگر نخود را پخته و سپس سرخ کردند. کلا استفاده شون از حبوبات به صورت تزئینی و محدود هست، برعکس ما که جزء خورشت های اصلی مون قورمه سبزی وقیمه است.
معمولا هم از کره برای سرخ کردن استفاده می کنند و غذاهاشون چرب هست. یکبار برای این که چربی یک تکه گوشت سرخ شده را بگیرد آن را لای دستمال کاغذی آشپزخانه گذاشت و فشار داد تا روغنش در بیاید.
البته من خیلی از آشپزی سر در نمی آورم و توی ایران هم برنامه های آشپزی رو نگاه نمی کردم شاید هم خیلی دست پخت شون غیر طبیعی نباشد
تزئین غذا هم که یک برش گوشت و یک کمی سبزیجات و یک کمی هم پوره سیب زمینی و یک مقداری سس دست ساخت(مثلا خامه و تخم مرغ).
توی برنامه دیروز هم آموش پخت غاز شکم پر برای شب عید بود. رسم شون هست که شب کریسمس غاز می خورند مثل ما که شب عید ماهی پلو می خوریم. اگر یادتون باشه توی برنامه کروچ خسیس هم بود. حالا غاز رو روی میز گذاشت و کلی صدای غاز از خودش در آورد و محتویات رو خرد کرد و سرخ کرد و از گردنش داخل شکمش ریخت. بعد هم پوست غاز رو با قاشق از گوشت جدا کرد و برگه زردآلوی خرد شده را در شکاف ایجاد شده ریخت و گذاشت توی فر
یک برنامه ای هم بود که توی یک رستوران معروف و گران قیمت از سرآشپز گزارش تهیه می کردند.سرآشپز اول توضیح می داد که مواد غذایی ما بسیار مرغوب است و یکی یک توضیح می داد. خاویارشون از ایران بود، بقیه هم که مهم نیست!!
4 تا مهمان ویژه هم بودند که برایشان غذا سرو می کردند.مثلا یک تکه کیک مخصوص ،اندازه نصف کف دست با 4 تا گیلاس تزئین شده روش و یه کم خامه مارپیچ دورش رو 400 یورو پول خلاقیت محاسبه می کردند و کلا سوپ و غذا و دسر رو یکی یکی می آوردند و قیمت هم کدام را هم می گفت. کلا شام شون 14000 یورو تموم شد
این هم عکس های برفی:
درخت کریسمس توی میدون شهر
مغازه شمع فروشی
کلبه کوچک موقت برای نوشیدن
میوه های قرمز زیر برف هنوز زنده اند
مسیر رفت و آمد در میان برف
کلیسای آن طرف رودخانه