زندگی پر از خاطره است...

زندگی پر از خاطره است...

خاطرات زندگی من در آلمان
زندگی پر از خاطره است...

زندگی پر از خاطره است...

خاطرات زندگی من در آلمان

3 اکتبر

امروز 3 اکتبر اینجا تعطیله. روز سوم اکتبر امسال، 2012 میلادی، آلمانی ها بیست و دومین سالروز اتحادآلمان را جشن می گیرند. اتحاد دو کشور آلمان شرقی و غربی نقطۀ عطفی در به پایان رسیدن جنگ سرد بشمار می رود.نتیجه اتحاد آلمان فروپاشی دیوار برلین است.


روز ۱۸آبان مصادف با ۹نوامبر سالروز فروپاشی دیوار «برلین»، دیواری که در چند دهه یک ملت را دوپاره کرد و آنها را جدا ازهم نگاهداشت. دیوار برلین، ارثیه شرایط ژئوپولتیک (جغرافیای سیاسی)پایان جنگ دوم جهانی و دوقطبی شدن جهان است. آلمان شکست خورده دو پاره شد، برلین نیز دچار همین سرنوشت گردید. دولت های متفق «اتحاد جماهیر سوسیالیستی شوروی، ایالات متحده آمریکا، فرانسه و انگلستان» در جریان کنفرانس «یالتا» که به کنفرانس «تقسیم جهان» به ویژه آلمان مشهور شد، تصمیم گرفتند که پس از شکست آلمان، ضمن تقسیم این کشور به دو بخش شرقی و غربی،شهر برلین پایتخت «رایش سوم» را نیز به دو بخش تقسیم کنند، به طوری که در بخش غربی برلین نیروهای آمریکا، انگلیس و فرانسه و در بخش شرقی برلین که ضمنا پایتخت آلمان شرقی می شد قوای کمونیستی آلمان شرقی و اتحاد شوروی به طور مشترک مستقر شوند. 


از آن پس کشور آلمان و نیز برلین به دو بخش شرقی و غربی تقسیم شد.مردم آلمان شرقی که از زندگی در زیر لوای کمونیسم ناراضی بودند و خلاف میل باطنی خود ناچار به اقامت در بخش شرقی و همزیستی با کمونیسم شده بودند می کوشیدند به هر وسیله و بهانه ای که شده از بخش شرقی برلین به بخش غربی فرار کنند. هر روز تعداد فراریان از قلب منطقه کمونیستی آلمان شرقی به جهان آزاد بیشتر می شد. سیل این مهاجرت های پنهانی و قاچاقی به برلین غربی آن قدر افزایش یافت که سرانجام «نیکلای خروشچف» دبیر اول حزب کمونیست و نخست وزیر اتحاد جماهیر شوروی به «والتر اولبریخت» دبیر کل حزب کمونیست آلمان شرقی و رئیس جمهوری آن کشور دستور داد برای جلوگیری از سیل مهاجرت ها در دو طرف دروازه «براندنبورک» یک دیوار بلند بتونی محصور در سیم های خاردار ایجاد کند. در ۱۳اوت ۱۹۶۱برابر با ۲۲مرداد ۱۳۴۰خورشیدی این دستور صادر شد و کار ساخت دیوار بتونی برلین آغاز شد. ۱۴ هزار نظامی و ۶هزار سگ تربیت شده محافظت از این دیوار را به عهده گرفتند.

این موانع برای آن ایجاد شده بود که مردم آلمان شرقی قادر به فرار به آلمان غربی نباشند. آمارهای اراائه شده حاکی است بین سال های ۱۹۴۹تا ۱۹۶۱میلادی حدود ۳ میلیون نفر آلمان شرقی را ترک کردند که دلایل عمده آن «نبود آزادی» و «سختی معیشت» در آلمان شرقی بود.


پس از احداث دیوار بسیاری از کسانی که تلاش داشتند از این دیوار عبور کنند جان خود را از دست دادند و بسیاری نیز به جرم تلاش برای ترک آلمان شرقی دستگیر و زندانی شدند.



اتخاذ سیاست درهای باز بین دو بخش برلین ، رابطه دو آلمان را تا حدی بهبود بخشید به طوری که خانواده های آلمانی که پس از احداث دیوار برلین مدتی بود از دیدار اقوام خود محروم شده بودند توانستند در ماه های ژانویه هر سال بین دو منطقه برلین تردد کرده و یکدیگر را ملاقات کنند. این روند گرچه به بهبود اوضاع کمک کرد اما پایان نارضایتی ها نبود و مانع از تلاش ساکنان آلمان شرقی برای فرار به آلمان غربی نمی شد،در روز ۹ نوامبر، ۱۹۸۹ یعنی نزدیک به سی سال پس از احداث دیوار برلین، دیوار برلین فرو ریخت. بعدازاین واقعه در سراسر آلمان به ویژه در برلین همه مردم به شادی و سرور پرداختند و سرانجام در ۱۲ سپتامبر ۱۹۹۰ اصل وحدت آلمان پذیرفته شد و دو نیمه شرقی و غربی آلمان پس از ۴۶ سال به یکدیگر پیوستند و آلمان واحد دوباره تشکیل شد. این دیوار که ۴۶ سال پیش با سرعت هر چه تمام تر برای جدایی آلمان شرقی و غربی ساخته شد سرانجام در تلاش برای از بین بردن تمام خاطرات تلخ حکومت کمونیست ها توسط مردم در هم کوبیده شد. اکنون فقط بخش هایی از این دیوار و به ویژه ایست بازرسی چارلی معروف به «چارلی پوینت» برجای مانده و نقاطی که فراریان از آلمان شرقی در آن هدف گلوله سربازان قرار گرفته اند و جان خود را از دست داده اند با نشانه هایی مشخص شده است و مکانی برای بازدید جهانگردان بشمار می رود.


دیشب فیلمی از زندگی هیتلر نشون می داد.سخنرانی های پرشورش و سان دیدنش و خودکشی ش رو نشون می داد. این مرد عجب نابغه ی دیوانه ای بوده. ملتش و دنیایی رو به بدبختی کشوند.

توی اینترنت فیلم های فروپاشی دیوار رو می دیدیم. ملت از دیوار بالا می رفتن و پلیس بهشون هشدار می داد ولی رفتار تندی نداشت. یه خانومه توی فیلم گریه می کرد جلوی پلیس ها می گفت سه ساله بچه هام رو ندیدم.

بعد یک فیلم دیگه توی اینترنت دیدیم، یادبود بیستمین سال فروپاشی دیوار،خانوم صدراعظم هم بود. یک دومینوی بزرگ جای دیوار سابق درست کرده بودند و در میان شعار و هیاهوی مردم دومینو رو ریختن(فعلش باید چی باشه:انداختن،هل دادن، سقوط دادن؟)

مردم هم شعار می دادن آزادی و اتحاد. خلاصه گویا هر ساله در برلین و سرتاسر آلمان جشن می باشد


دومینو رو جای دیوار برلین ایجاد کردند



دیوار برلین فروریخت ولی هنوز دیوارهای دیگری در نقاط مختلف جهان در حال احداث است. از دیوارهای تنش آفرین که امروز برپا شده است می توان از دیوار حائل در «فلسطین اشغالی» و نیز «اعظمیه» بغداد نام برد.ارتش آمریکا یک دیوار بتونی بلند و طولانی به منظور جدا کردن محلات شیعه نشین از سنی نشین در منطقه«اعظمیه» بغداد احداث کرده است

یکی دیگر از تأثر برانگیزترین دیوارها در فلسطین اشغالی ساخته شده است. رژیم صهیونیستی به طور عمده، در اطراف شهرک های صهیونیست نشین، با ایجاد سنگرها و تعبیه شبکه دوربین های مدار بسته یک دیوار مجازی تمام عیار را برای جداسازی ساکنان این شهرک ها از دیگر فلسطینیان تشکیل داده است. جدای از آن، این رژیم یک دیوار بتونی که نام «دیوار امنیت» (Security (fenceرا به خود گرفته از آوریل ۲۰۰۲ ساخته است که در کرانه های باختری رود اردن از کنار «خط سبز» (مرز های سال ۱۹۶۷) عبور می کند. این دیوار بتونی به بلندی حدود ۹متر است که با زنک خطر های برقی مجهز شده و در بیشتر نقاط پشت آن گودال هایی حفر شده و اطرافش با سیم خاردار محصور شده است. این دیوار از «خط سبز» ۶۰ تا ۸۰ متر فراتر می رود و طول آن ۷۰۰ کیلومتر در نظر گرفته شده است.

نظرات 1 + ارسال نظر
[ بدون نام ] چهارشنبه 12 مهر‌ماه سال 1391 ساعت 10:28 ب.ظ

آخی! چقد غم انگیز بود... واقعا هیتلر چه کرد؟!؟! بعد متفقین چه کردن؟!؟!؟ اصن چرا همه همچین کردن!؟!؟

خب هیتلر خودکشی کرد. برلین سقوط کرد و به دست متفقین افتاد و اونها هم آلمان رو دو قسمت کردن و بعد خرابی های بعد جنگ رو ساختن و کم کم هم یادشون رفت.
قدرت عقل آدم رو می بره

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد